domingo, 19 de abril de 2009

Judías verdes gratinadas

Antes de nada, perdón por tener el blog un poco abandonado.
Rocío, xa me contarás a ver que tal esas espinacas con hoxaldre.
Perdón pero es que parece que las musas estos días se habían ido de vacaciones y con ellas por supuesto se fue la inspiración, pero... aquí estamos de nuevo.
Me moría de ganas de unas riquísimas judías verdes (me chiflan), pero no quería prepararlas como siempre, y este fue el resultado. Espero que os guste.


Ingredientes:
500 gr. de judías verdes
salsa de tomate frito
queso rallado (al gusto)
aceite y sal

Preparación:
Empezamos por limpiar las judías y las cortamos en pedazos no muy grandes. Las ponemos a cocer en agua con sal hasta que estén tiernas.

Las escurrimos y las ponemos en una fuente refractaria. Echamos salsa de tomate por encima de las judías y después cubrimos en el queso rallado. Metemos en el horno (o bien microondas) hasta que esté gratinado.

....................................................

¡Qué buenas estaban!

En este caso he utilizado una mezcla de de cuatro quesos, le ha dado un toque más rico, pero para esto ya se sabe que hay cientos de gustos.


5 comentarios:

vilagonde dijo...

A min tamén me chiflan as xudías verdes, sobre todo as redondas. Agora que xa empezo a levantar cabeza (hoxe saín a dar un paseo,andando, alucina), un día destes probo así. Eu téñoas gratinado pero só con bechamel e queixo, así non se me ocorreu.
E aproveito pa decirche que cheguei a probar o hojaldre con espinacas. Fíxomo un amigo, (que eu, pobre, maldita a gana que tiña de cociñar).Déronlle vacacions no choio de cociñeiro, e un día que veu coa muller facerme unha visita, como sempre lle gusta experimentar, comenteillo. Fíxoo, e veume con el 2 días despois.ESTABA DE VICIO (pa comelo o meu home...) Agora ando delicada coas comidas, pero garántoche que en canto esté ben de todo, e volva a cociña, fagoo de novo. Un saúdo, guapa.

Anónimo dijo...

Ola Maxa, alédome de que voltase de novo a inspiración aos teus fogóns ;)

En canto a esta receita, semella moi boa e é un xeito distinto de comer xudías pero o meu home tenlles a guerra declarada e soamente falarlle delas sube polas paredes, de tódolos xeitos teño curiosidade polo sabor deste prato pois nunca se me ocorreu facelas gratinadas co seu queixo e o seu tomate. Xa che contarei porque non penso quedarme coas ganas ;)

En canto ao plato de hojaldre con espinacas mmm!! moi bo, ese si que gustou :p

Un besiño!
Cousiñas de Ro

Maxa dijo...

Alédome de que ás dúas vos gustase o hoxaldre con espinacas, e non sabedes ben canto me aledo.
Eu en canto ás xudías Vilagonde direiche que prefiro as planas e a poder ser fresquiñas mellor que conxeladas. Uff, se xa estou pensando nelas outra vez, non sei eu non sei eu se non estarei coma ti (sei certo que non) porque ando cuns antollos ultimamente de xudías verdes que non vexas!, je je je.
Un bico para as dúas.

Anónimo dijo...

Lín... ¿antollos por aí? ui, ui, uiii!! ;)

Bikiños!
Cousiñas de Ro

Anónimo dijo...

Ola Maxa!

¿Todo ben? xa hai días que non cociñas para nos e vótasete de menos ;) neste momento teño ao forno as xudías, se oes un berrido ahí polo Grove non te asustes e o meu marido discutindo coas xudías ajajajjaaja! non lle gustan nadiña.

Un bico moi grande, espero leerte pronto!
Cousiñas de Ro