jueves, 4 de junio de 2009

Pasta con repollo



Aquí va otra receta sencilla pero muy rica. La idea me la dió un amigo italiano, y en esa idea me he basado para hacerlo con algún muy pequeño cambio. Deseo que os guste.

Ingredientes:
250 gr. de pasta
medio repollo
sal
queso parmesano
Preparación:
Limpiamos el repollo y lo cortamos en tiras muy finas.
Ponemos el repollo a cocer en agua abundante con sal. Cuando empiece a estar tierna añadimos la pasta. Tan pronto como la pasta esté al dente escurrimos el repollo y la pasta y servimos todavía caliente con queso parmesano rallado.
......................................................
He aprovechado un exquisito pedazo de queso parmesano que me enviaron unos amigos desde Italia para acompañar.
Este plato se prepara pronto y se puede salir muy bien de un apuro.
Se puede servir con un chorrito de aceite de oliva virgen para quien no le guste el queso.

4 comentarios:

dolores dijo...

Qué bien suena esta receta!!!
me la apunto para hacerla pronto
besos

dolores

Anónimo dijo...

Ten que estar boa, ademáis se a suxerencia cha deu un italiano mellor todavía porque de pastas e as súas variantes saben rato largo ;)

Grazas Maxa!
Cousiñas de Ro

Vilagonde dijo...

E dicir que o repolo na miña nevera sempre acaba por amolarse, porque eu sola, se cozo un repolo e lle voto vinagre e aceite, que me encanta, dúrame un século.
A proxima probo esta orixinalidade. Grazas.

Anónimo dijo...

Boas Maxa! ¿qué calor vai verdade? bueno, era o que queríamos, a lo menos por estas terras de Lemos que levábamos unha tempada con moita choiva.

Sabes? xa fixen esta receita, eso si algo cambiada (encántame experimentar sobre receita xa feitas)... a veces é unha virtude e outras resulta un "fiasco" jajaja! pero bueno, é divertido. Pois nada, que ao final púxena no meu blog porque nos gustou moito, por certo xa dixen que a orixinal era túa ;)

Un biquiño, lémonos!
Cousiñas de Ro